Första Sigillet I Uppenbarelseboken 6

Den här Bibelstudien i Uppenbarelsebokens Tidslinje Tolkad fokuserar på det första sigillet i Uppenbarelseboken 6.

Uppenbarelseboken 6:2 säger, ”Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra.

Här är en kort sammanfattning av uppfyllandet av det första sigillet i Uppenbarelseboken 6, sedan kommer en video att ge mer information, följt av en skriftlig vers-för-vers förklaring.

Den vita hästen representerar det erövrande Romerska imperiet, från 96 – 180 e.Kr., eftersom det var tiden för dess största expansion och deras militära erövringar firades genom att rida på vita hästar i segerparader. Kretensiska Romerska Kejsare Trajanus, Hadrianus, Antoninus Pius och Marcus Aurelius, hade var och en en båge som sin symbol. Kronan representeras av en lagerkrans för seger som bars av Kejsarna efter att deras arméer hade vunnit en militär strid.

Öppnandet av Första Sigillet – Apokalypsens Vita Häst, Det första Sigillet i Uppenbarelseboken 6

 

Det första sigillet finns i Uppenbarelseboken 6:2, ”Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra.

Den vita hästen i Uppenbarelseboken 19 representerar Jesus som kom i seger för att erövra sina fiender.

Och bilden av den vita hästen i sigill 1 representerar också en som kommer att erövra segerrikt, Romerska Imperiet.

Johannes fick uppenbarelsen år 96 e.Kr., och i Uppenbarelseboken 1:1 sa Jesus till honom att dessa saker skulle äga rum inom kort i tiden.

Romarriket uppfyllde det första sigillet från 96 – 180 e.Kr., eftersom det var en tid för Romarrikets största expansion och deras militära erövringar firades genom att rida vita hästar i segerparader.

Deras erövringar utvidgade Romarriket tills det ockuperade mycket av territorierna i de tre föregående Imperierna Babylon, Medo-Persien och Grekland.

Pilbågen hänför sig till den Kretensiska dynastin i Nerva, eftersom Kretensiska krigare var kända som det mest berömda släktet av bågskyttar i den antika världen.

Alexander den Store var aldrig utan ett stort följe av Kretensiska bågskyttar och de användes av Romerska arméer under Julius Caesar.

Vid kejsaren Domitians död utsåg den Romerska senaten en äldre statsman vid namn Nerva i hans ställe, som var en kolonist från ön Kreta.

Han var den första som intog Augustus tron ​​som inte var av Romersk härkomst. Han valdes utifrån sin förmåga.

Känd som de “adoptiva” Kejsarna, bestod Nerva – Antonius-dynastin av sju Romerska Kejsare som styrde över Romerska Imperiet från 96 till 192.

Romerska Kejsarna Trajanus, Hadrianus, Antoninus Pius och Marcus Aurelius, hade var och en en båge som sin symbol.

Den stora generalen Trajanus följde Nerva och återupprättade inte bara Rom som en erövrande makt, utan etablerade sin storhet bland lärda som kanske bara underordnad Augustus.

Marcus Aurelius (liksom den ibland glömda Lucius Verus) fortsatte det mönstret medan han återupprättade militär överlägsenhet bland de angränsande Germanska stammarna.

Kronan representeras av lagerkransen för seger som bars av Kejsarna efter att deras arméer hade vunnit en militär strid.

Den Romerska Kejsaren Marcus Aurelius präglade ett mynt som visade honom bära en lagerkrans på ena sidan och på baksidan visade honom att gå ut och erövra.

Den Kretensiska perioden var en tid för erövring, när de var på höjden av sin makt och prestige, så den vita hästen skulle gå ut att erövra.

Edward Gibbon, 1700-talets historiker som författade ”Decline and Fall of the Roman Empire” “Nedgång och fall av det Romerska Imperiet”, beskriver 200-talets Rom som kanske den största tiden i mänsklighetens historia.

Under det andra århundradet av den Kristna eran omfattade Romarriket den ansenligaste delen av jorden och den mest civiliserade delen av mänskligheten.”

”Om en man kallades för att bestämma perioden i världens historia, under vilken mänsklighetens tillstånd var den mest lyckliga och välmående, skulle han utan tvekan ange den period som förflutit från Domitians död till Commodus tillträde. Den stora omfattningen av det Romerska imperiet styrdes med absolut makt under ledning av kraft och visdom”

Perioden skulle ta slut mitt i en epidemi och krigströtthet med Aurelius död 180 e.Kr., När hans son Commodus besteg tronen som ensam Kejsare och därmed avslutade perioden med “adoptiv” myndighet, började stabiliteten och sammanhållningen från föregående era att repas upp.

Under samma tid upprättade Messias Sitt rike och uppfyllde Daniel 2, så Han började faktiskt erövra nationerna med Sitt Evangelium.

Bibelforskare och historikern Henry Grattan Guinness säger att den tidiga Kyrkan tolkade den första visionen, den om den krönte ryttaren som sitter på den vita hästen, beväpnad med en båge, som går framåt “erövrande och erövraren”, som en representation av Messias som går framår i Sitt segrande uppdrag.

Daniel 2:44 förutsåg att Messias skulle upprätta sitt rike under det fjärde odjurets dagar. ”Men i de kungarnas dagar ska himlens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet ska gå under och vars makt inte ska överlämnas till något annat folk. Det ska krossa och göra slut på alla de andra rikena, men självt ska det bestå för evigt.

Det faktum att Messias hade grundat ett kungarike vars makt var ännu större än Roms, blev tidigt uppenbart. Messias rike expanderade snabbt, med övernaturlig kraft, under de första århundradena; medan Messias fick Romarriket att kollapsa.

Messias har bemyndigat sin Kyrka med Guds ord, järnspiran, att ta kontroll över nationerna. Henry Grattan Guinness säger;

”Och i den sålunda tolkade visionen finns en nyckel till hela profetian; för detta är utgångspunkten för helheten. Sigill, basuner och vredesskålar inledde en kontinuerlig inriktning i historien, som sträcker sig till tidens fullbordande, med sin början i att Kristi Evangelium fortsätter att genomföra sitt världsbesegrande arbete.

Slutsatsen är oundviklig att Apokalypsen presenterar en profetisk förhandsvisning av hela inriktningen för kristen historia, från grundandet av Kyrkan till världens slut. Inte heller var någon annan tolkning någonsin känd i den Kristna världen fram tills uppkomsten av den modern futurism.”

Matthew Poole’s Commentary on the Holy Bible, skriven på 1600-talet, säger;

Vissa förstår med den vita hästen evangeliet; andra, det Romerska Imperiet. Och med honom som satt på hästen med en båge, förstår vissa att Kristus går ut med makt för att omvända nationerna; andra (och enligt min åsikt mer troligt) de Romerska Kejsarna, beväpnade med makt, och som har den Kejserliga kronan, som bär alla framför sig. Så det som Gud avsåg att avslöja för Johannes, var att de Romerska Kejsarna ännu skulle fortsätta och använda sin makt mot hans Kyrka.

De som med den vita hästen förstår, Evangeliet eller Guds lärosystem till hans Kyrka under den första perioden, och av ryttaren, Kristus (bland vilka är vår berömda Mede), tror att härmed hela tiden betecknas från Kristi himmelsfärd, som var på det trettiofjärde året efter Hans inkarnation, till den tid då alla apostlarna var döda, det vill säga de första hundra åren efter Kristus (så länge historien berättar för oss att Johannes levde).

Det var den dåvarande tidsåldern, och kan så ta upp en del av visionen om saker som skulle komma. Historien om alla dessa år, förutom fyrtio, har vi i Apostlagärningarna, tills Paulus fördes till Rom i fångenskap. Under denna period styrde Augustus Caesar (under vars tid Kristus föddes, Luk 2:1), Tiberius, Claudius och Nero, Galba, Otho, F. Vespasianus, Titus och Domitianus, Nerva och Trajanus, tio eller elva totalt.

De fortsatte med erövrandet och att erövra världen. Men de började inte förfölja de Kristna förrän Neros tid, omkring år 66; inte heller Vespasianus och Titus härjade, inte heller Domitianus, förrän han hade regerat åtta år: så när jag överlämnar till läsaren att förstå, huruvida han skulle förstå den vita hästen och hans ryttare, som Guds försyn till hans Kyrka de första åren, som fick hans Evangelium att vinna seger och erövra många till bekänna det, eller det Romerska Imperiet, med de som styrde det: det som sägs om båda är sant.

John Wesleys Notes on the Bible, skriven på 1700-talet, säger;

“Och jag såg, och se, en vit häst, och han som satt på honom hade en båge – Denna färg, och pilbågen skjuter pilarna lång, betecknar seger, triumf, välstånd, utvidgning av imperiet och herravälde över många människor.

En annan ryttare, verkligen och av en helt annan typ, visas på en vit häst, kap. 19:11. Men den som talas om under det första sigillet måste förstås så att den bär en andel till ryttarna i det andra, tredje och fjärde sigillet..

Nerva efterträdde Kejsar Domitianus just när Uppenbarelseboken skrivs, i vår Herres år 96. Han regerade knappt ett år ensam; och tre månader före sin död utsåg han Trajanus till sin kollega och efterträdare, och dog år 98.

Trajanus tillträde till Kejsardömet tycks vara de sju sigillens gryning. Och en krona gavs honom – Detta, med tanke på hans härkomst, kunde Trajanus inte ha något hopp om att uppnå. Men Gud gav honom den genom Nervas hand; och sedan kände öst snart hans makt.

Och han fortsatte fram genom erövring och att erövra – det vill säga från en seger till en annan. År 108 gick den redan segrande Trajanus fram mot öster för att erövra inte bara Armenien, Assyrien och Mesopotamien, utan också länderna bortom Tigris, och som bär det Romerska Imperiets gränser i mycket större utsträckning än någonsin tidigare.

Vi finner ingen annan Kejsare som han till att göra erövringar. Han siktade inte på någonting annat; han levde bara för att erövra. Under tiden uppfylldes i honom i högsta grad det som hade förutsagts om det fjärde Kejsardömet, Dan 2:40, vii, 23, att han skulle “förtära, trampa ned och smula sönder hela jorden”

John Gills Exposition of the All Bible, skriven på 1700-talet, säger;

Och jag såg, och se en vit häst, Som representant för Evangeliets ämbete under apostlarnas tid, som just nu avslutades,var Johannes den sista av dem, som såg denna vision; och “hästen” som är en snabb, majestätisk och krigisk varelse och orädd för motstånd och krig, kan utforma Evangeliets snabba framsteg i världen, majestät, makt och auktoritet som den kom med och motstånd som den möttes av, och som trängde sig fram till den;

och dess “vita” färgen kan beteckna renheten i Evangeliets sanningar, den frid som den förkunnar, glädjen den medför och triumfen som finns i den, på grund av segrar som vunnits genom den, och som efteråt vittnas om: vita hästar användes i triumftåg, som tecken på seger; en vit häst, i en dröm, är ett gott tecken för Judarna; och Astrampsychus säger, en vision av vita hästar är en uppenbarelse av änglar; och så sägs en av de änglar som Judarna antar ta hand om människor och bevara dem sägs rida bredvid honom på hans högra sida på en vit häst; men ryttaren här är inte en ängel utan huvudet över alla furstar och makter:

och den som satt på honom hade en båge; med pilar; bågen är Evangeliets ord och pilarna dess lära; se Hab 3:9; så kallade för deras snabba rörelse, plötsliga och hemliga tillslag, genomträngande och penetrerande natur, och som når ut till människors hjärtan; och öppnar dess hemliga tankar och orättfärdighet; sårar och får dem att falla och underkasta sig Kristi rikes spira:

och en krona gavs honom; av Gud Fadern; uttryckligt för Kristi kungliga

makt och auktoritet, Hans ära och värdighet och Hans segrar och erövringar:

och han gick erövrande fram och erövrade; i tjänsten för Evangeliet, som gick framåt, liksom alla de första prästerna för det, från Jerusalem till de olika delarna av världen; från öster, på den sida av tronen, som den första levande varelsen, som uppmanade Johannes att komma och se denna syn, eftersom standaren för Judas stam, som avbildade ett lejon, fanns på östra sidan av Israels läger;

och ut från Sion fortsatte Herrens ord, som var mycket segerrikt, både bland Judar och hedningar, till omvändelse för tusentals av dem och till upprättande av en mängd Kyrkor bland dem, och till att inrätta och främja Kristi rike; men i den mån allting inte underkastas honom, framställs han som att gå ut med Evangeliet, fortfarande erövrande och erövra vad som återstår att erövra: att Kristus är formad av honom som satt på den vita hästen, och beskrivs, framgår av Upp 19:11;

som jämförs med Psaltaren 45:3, men eftersom denna symbol kan avse det Romerska Imperiet, kan den vita hästen vara nt symbol för det starka, krigsliknande och erövrande tillståndet hos det; och den ryttare som hade en båge och krona kan avse Vespasianus, som Kristus använde som ett instrument för att erövra sina fiender Judarna, och som till följd av detta fick den Kejserliga kronan; och det kan vidare observeras att även om hans erövring av dem var en mycket stor, så uppstod de ändå efteråt i Kejsardömet, i stort antal, gjorde uppror och gjorde mycket ont, när de fullständigt erövrades av Trajanus och Hadrianus, som verkar avses i nästa sigill.

Adam Clarke’s Commentary on the Bible från början av 1800-talet förklarar;

En vit häst – antas representera Evangeliets system och påpeka dess excellens, snabbhet och renhet.

Den som satt på honom – antas representera Jesus Kristus.

En båge – Evangeliets förkunnande, ge snabb övertygelse i syndares hjärtan,

En krona – symbolen för kungariket som Kristus ska upprätta på jorden.

Erövrande och att erövra – Att övervinna och förbrylla Judarna först, och sedan hedningarna; mer och mer sprida läran och korsets kraft över hela jordens yta.

Du kan tydligt se att Uppenbarelsebokens första sigill har uppfyllts av Romarriket och/eller genom Messias som upprättade Sitt rike, så det gäller inte sluttiderna. Detta bevisas eftersom de andra sigillen orsakade Romarrikets undergång, som en del av Messias dom över dem för att de var hedniska och för att ha dödat Hans anhängare.

David Nikao

Nästa Bibelstudie i Uppenbarelsebokens Tidslinje Tolkad: Upp 6 – Andra Sigillet Röda Hästen

Print Friendly, PDF & Email