Tredje Basunen I Uppenbarelseboken 8

Det här Bibelstudiet i Uppenbarelsebokens Tidslinje Tolkad fokuserar på den tredje basunen i Uppenbarelseboken 8.

Många pastorer undervisar om att när den tredje basunen i Uppenbarelseboken 8 ljuder, kommer en bokstavlig meteorit att falla från himlen och göra flodvattnet bittert och döda många människor.

I denna Bibelstudie kommer du att lära dig att det verkliga historiska uppfyllandet av den tredje basunen representeras av när vår Herre sänder Hunnerna, ledd av Attila, till krig mot Romerska Imperiet.

Vår Herre utkräver hämnd mot det Romerska Imperiet eftersom Satan hade bemyndigat dem att döda miljoner Kristna i sitt försök att utplåna Kristendomen.

 

Uppenbarelseboken 8:10-11, ”Den tredje ängeln blåste i sin basun. Då föll en stor stjärna från himlen, brinnande som en fackla, och den föll över en tredjedel av floderna och vattenkällorna. 11 Stjärnans namn är Malört. En tredjedel av vattnen förvandlades till malört, och många människor dog av vattnet som hade blivit bittert.

En fallande stjärna är en uppsatt person eller ledare, som genomför onda planer från Satan, som används av Gud för att utföra Hans dom.

Den stora brinnande (förstörande) stjärnan var Hunnernas kung, Attila, som kallades ”Guds plåga/gissel”.

Hunnern Attila dök upp på scenen efter Goterna och Vandalerna. Hunnerna var vilda, avskyvärda barbarer som gjorde allt från hästryggen. De delades in i grupper som kallades Horder, som hade sin egen hövding.

Historikern Gibbon säger att alla Attilas stora strider utkämpades på floder. Hans strategi var att locka Romerska arméer till att korsa floderna efter att han hade låtsas gjort en reträtt. Medan arméerna korsade floderna beordrade han sina trupper att attackera.

Han kom från området runt en flod i Illyricum som på Grekiska kallas “Apsynthos” (Malört).

Absintväxten – malört – växer fritt i Alperna och är bitter och förknippas med galla i Skriften (5 Mos. 29:18).

Därför ger samma namn oss både den “stora stjärnans” lokala ursprung och hans krigiska effekt på den Romerska tredjedelen. Attila brände städer, massakrerade och förslavade invånare och orsakade generellt förtvivlan, hungersnöd och bitterhet.

Attila och hans 800 000 man starka armé uppkom snabbt och susade fram över landet och ödelade de Italienska Alperna, som är källan till floderna Donau, Rhen och Po.

Detta är ett område med över 40 floder som täckte en tredjedel av Romerska Imperiet.

Historiker uppskattar att 300 000 män låg slaktade i floderna, vilket orsakade att de förorenades (blev bittra), vilket ledde till sjukdomar som fick tusentals människor att dö nedströms.

Uppkomsten av den stora makten från Hunnerna som hotade den Europeiska civilisationen under det femte århundradet var lika plötslig och snabb som dess fall. ”(JB Bury.” History of the Later Roman Empire ”Vol. I. s 161).

Attilas anfall slutade först när han dog på sin bröllopsnatt, efter att han blev full, drabbades av en svår näsblödnng och kvävades till döds av sitt eget blod.

Kan du nu se det Bibliska, historiska uppfyllandet av den tredje basunen i Uppenbarelseboken 8?

Nu vet du att varje person som lär att det uppfylls i framtiden, lär dig falsk profetia.

David Nikao

Nästa Bibelstudie i Uppenbarelsebokens Tidslinje Tolkad: Upp 8 – Fjärde Basunen

Print Friendly, PDF & Email